AMBULANT JONGERENWERK
We richten ons op het actief benaderen van jongeren in de openbare ruimte, met een specifieke focus op risico- en probleemjongeren. Door middel van directe interactie stimuleren we hen om een positieve bijdrage te leveren aan hun wijk, waarbij we samenwerken met gemeenten, politie, scholen en welzijnsorganisaties. Het doel is om negatieve invloeden, zoals jeugdoverlast, om te zetten in constructieve activiteiten en gedragingen. Op deze manier zetten we preventief in op het verminderen van (jeugd)overlast en werken we aan duurzame oplossingen voor de buurt.
Doelgroep: Jongeren van 8 tot 27 jaar die regelmatig te vinden zijn in de openbare ruimte.
INDIVIDUELE BEGELEIDING
Via intensieve begeleidingstrajecten, gebaseerd op een eclectisch-integratieve aanpak, ondersteunen we jongeren bij het opnieuw deelnemen aan de maatschappij. We richten ons op het motiveren, begeleiden en ondersteunen van deze jongeren om langdurige uitval te voorkomen. Hierbij wordt aandacht besteed aan de specifieke problemen van kwetsbare jongeren, waardoor zij stap voor stap worden geholpen richting zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie.
Doelgroep: Kwetsbare jongeren van 8 tot 27 jaar met complexe problematiek.
AGRESSIEREGULATIETRAINING DOOR MIDDEL VAN VECHTSPORT
Deze training is ontwikkeld voor jongeren met leer- en gedragsstoornissen vanaf 8 jaar en richt zich op het verbeteren van hun weerbaarheid en agressieregulatie. Door middel van een combinatie van vechtsportelementen en sociale vaardigheden leren de deelnemers hoe ze op een effectieve manier kunnen omgaan met grensoverschrijdend gedrag. De training helpt hen om beter te communiceren en passende hulp te zoeken in conflictsituaties, wat hun zelfvertrouwen en weerbaarheid versterkt. Doelgroep: Jongeren van 8 tot 27 jaar met leer- of gedragsstoornissen.
INDIVIDUELE BEGELEIDING STATUSHOUDERS
Met fase-specifieke ondersteuning begeleiden we statushouders in hun proces naar zelfredzaamheid. We richten ons op het versterken van hun sociale netwerk, zodat ze zelfstandig hun weg kunnen vinden in de maatschappij. Extra aandacht gaat uit naar statushouders die geïsoleerd dreigen te raken of kampen met problemen op verschillende leefgebieden. Door maatwerkondersteuning werken we aan duurzame oplossingen voor hun integratie.
OPVOEDONDERSTEUNING OUDERS
Wanneer kinderen zich distantiëren van hun ouders door een gebrek aan antwoord op identiteitsvragen, kan dit leiden tot afglijden naar criminaliteit of radicalisering, vooral in combinatie met risicofactoren en triggers. Onze opvoedondersteuning helpt ouders om een sterkere band met hun kinderen op te bouwen en hen beter te begeleiden tijdens de verschillende levensfasen. We leggen de nadruk op het creëren van verbinding tussen de opvoeding thuis en de bredere samenleving, zodat ouders beter kunnen inspelen op de uitdagingen waar hun kinderen mee te maken krijgen.